Omgeving

Norg

De natuurgebieden in en rondom Norg zijn zeer afwisselend en bieden vele mogelijkheden om dit al wandelend of fietsend te ontdekken. Naast de vele bossen en heidevelden vindt u ook het natuurgebied ‘het Fochterloërveen’ of de recreatieplas ‘Ronostrand’. Tevens biedt het centrum van Norg een ruime variatie aan eetgelegenheden, winkels en een subtropisch zwembad. Wilt u liever een stad bezoeken dan bent u binnen 30 minuten in Groningen of Assen waar u verschillende musea treft of gezellig een dagje kunt winkelen.

Sleen

In de omgeving van Sleen zijn veel wandel- of fietsgebieden. Bewonder hier de prachtige Drentse woonboerderijen, de uitgestrekte natuurgebieden of bezoek Emmen (9 km) voor een dagje dierentuin of ga er gezellig winkelen. Op steenworpafstand kunt u naar de recreatieplas ‘de Kibbelkoele’, of u kunt waterskien, lasergamen, bowlen of boerengolf spelen.

Het dorp Sleen is één van de meest originele brinkdorpen in de provincie Drenthe. Uit een groot aantal vondsten uit prehistorische tijden blijkt dat de streek rondom Sleen al vroeg door mensen werd bezocht.

Tegenwoordig maken de romantische boerderijtjes Sleen tot een typisch Drents dorp. De schoonheid en rust van het dorp en omgeving trekt dan ook ieder  jaar vele toeristen.

 

Ontdek de omgeving

Gevangenismuseum Veenhuizen

Drents Museum Assen

CocoMaria gallerij

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Museumdorp Orvelte

Galerie Wildevuur

Overdekt subtropisch zwembad Norg

Zwemparadijs de Bonte Wever Assen

Speelgoedmuseum Roden

Attractiepark Duinen Zathe

Kabouterland Exloo

Sprookjeshof Zuidlaren

Wildlands adventure Zoo Emmen

Attractiepark Drouwenerzand

Cowboy & indianen speelreservaat Coevorden

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Openluchtmuseum Ellert & Brammert

Nationaal Hunebedcentrum

Veenpark Barger-Compascuum

Legenda

Bezienswaardigheden
Recreatieplassen/zwembaden
Natuurgebieden
Attractieparken/speeltuinen